Over jou

Over jou? Ja, over jou! In mijn beleving sta jij centraal! Wie ben jij?

Jij bent zwanger, hebt net een kleintje gekregen of hebt al een wat oudere baby. Misschien werk je zelfs wel met kleintjes in de kinderopvang of ben je gastouder. Voor jou doe ik wat ik doe!

Maar… ik ben er niet zomaar voor alle zwangeren of ouders van jonge kinderen. Mijn hart klopt met name voor de ouder of professional die een echte verbinding wil met zijn of haar kindje. Die moeite wil doen om zijn of die lieve nieuwe wereldburger te begrijpen en daar best wat extra stappen voor wil zetten. Voor degenen die “laat je kind maar huilen, want daar worden de longen sterk van” maar onzin vinden.

Jij wil niets liever dan jouw baby het beste bieden, je wenst een diepe verbinding/connectie met jouw kleintje. Je wil begrijpen wat jouw baby voelt en wat jouw baby wil zeggen en jij wil daar responsief op kunnen reageren, omdat je dat belangrijk vindt. Maar jij spreekt niet de taal van jouw kindje en jouw kindje kan nog niet praten. Herken je jezelf in bovenstaande? Dan ben je hier op de goede plek!

Ok, ok, ik kan me voorstellen dat je ook wel wat van mij wilt weten! Let’s go:

Mijn naam is Saskia en ik ben de trotse mama van Mats (2015) en Jisse (2019)! Ik ben afgestudeerd communicatiewetenschapper en leerkracht. Inmiddels heb ik beide achtergronden gecombineerd en heb ik veel expertise opgedaan over de communicatie met kleintjes. Via MiniTolk leer ik je je kleintje beter te begrijpen.

Toen Mats nog klein was, heb ik hem babygebaren aangeboden, wat hij heel vlot oppakte. Hij maakte zijn eerste gebaar toen hij ruim acht maanden was. Een superleuke en handige manier om te communiceren met je kleintje! Wat veel mensen niet weten is dat het aanbieden van babygebaren een heel groot voordeel kan hebben voor de taalontwikkeling van je kind.

Sinds ik de trainersopleiding Baby- en Kindergebaren heb gevolgd, geef ik met veel passie cursussen en workshops aan (groot)ouders en professionals om ze te leren hoe je babygebaren in de praktijk kunt brengen. Inmiddels ben ik ook gecertificeerd trainer voor Dunstan Babytaal. Met Dunstan Babytaal heb je de juiste tools in handen om echt de behoefte van je pasgeboren baby te achterhalen. De huiltjes kunnen je namelijk iets zeggen, je moet alleen weten wat je baby ermee bedoelt! Daar kom ik om de hoek kijken. Ik leer je met alle liefde welke geluiden wat betekenen en op welke signalen je kunt letten. Heel fijn om je baby zo pril in zijn of haar jonge leventje al te kunnen begrijpen!

Ik geef groepscursussen, individuele bijeenkomsten, ouder- en kindworkshops en momenteel werk ik veel online. Kleine groepjes, grote groepen, alles kan en ook online zijn mijn trainingen interactief. Kijk in de agenda voor de data waarop er cursussen plaatsvinden.

In oktober 2021 behaalde ik als tweede persoon ooit het diploma DroomritmePRO!
Slaapt je kleintje niet lekker? Is het lastig ritme te krijgen? Zijn de nachten onderbroken of is er onrust? Je kunt hier op een liefdevolle, responsieve manier aan werken. Slapen is immers een werkwoord. Of je nu de slaap wilt verbeteren of met je handen in het haar zit: met trainingen over het slaapgedrag van je kleintje leer je jouw kleintje te begeleiden naar dromenland. Zonder traantjes en met een liefdevolle, holistische blik. 

Momenteel ben ik in opleiding tot Luisterkindwerker. Deze prachtige methode hoop ik vanaf juli 2022 te kunnen toevoegen aan mijn aanbod. Hiermee kan ik kleintjes en volwassenen helpen om ze op een diepere laag beter te begrijpen.