Docentenopleiding

Baby- en kindergebarendocent worden?

Op 13 juni 2024 geef ik een gratis webinar over de opleiding tot Baby- en Kindergebarendocent die binnenkort van start gaat. 

Om 20 uur neem ik je mee in alle ins en outs, de inhoud, wat je kunt verwachten en uiteraard kun je jouw vragen live aan mij stellen. 

Docent Baby- en Kindergebaren worden

Linda Veldman – Docent Baby- en Kindergebaren

Ik geef al ruim 10 jaar trainingen voor professionals in de kinderopvang, logopedisten, intervisieavonden voor professionals en trainingen voor (groot-)ouders. 

Hoe ik in aanraking kwam met baby- en kindergebaren? In 2012 startte ik met een cursus NGT, omdat ik een gebarentolk altijd reuze interessant vond, maar er eigenlijk nooit iets van begreep. Zelf ben ik werkzaam in de kinderopvang en toen ik de serie van Lotte en Max tegenkwam, ontdekte ik de kracht van gebaren met jonge kinderen. Toen was ik om! Het is geweldig hoe ze al jong kunnen communiceren met jou! En hoe zij hun behoefte daar met ons kunnen delen. Daar werd ik heel enthousiast over (en dat ben ik nog onverminderd). Ik inspireer jou graag om deze prachtige methode ook succesvol in te zetten!

Actief in regio:
Amersfoort en omstreken, Utrecht, Harderwijk, Barneveld, Ede, Hilversum

Lotte Bouwer – Docent Baby- en Kindergebaren

Op het kinderdagcentrum is mijn liefde voor het communiceren met gebaren begonnen. 

In 2021 maakte ik de overstap naar een vve voorschool in Amsterdam, waar het communiceren met gebaren ook weer terug kwam. Het heeft zoveel voordelen voor baby’s en kinderen met of zonder handicap door minder frustratie te ervaren om ouders of professionals duidelijk te maken wat ze graag willen hebben of waar ze over vertellen. Ik verheug mij erop om mijn enthousiasme hierover over te brengen aan iedereen die mijn workshops bezoekt. Neem gerust contact op met mij om de mogelijkheden te bespreken voor een training op het werk (kinderdagverblijven, gastouderbureau’s of gehandicaptenzorg) of voor groepen vriendinnen/ouders.

Actief in regio:
Noord-Holland, Utrecht, Zuid- Holland

Vicky van Loe – Docent Baby- en Kindergebaren

Ik ben Vicky en werk sinds een aantal jaren als ZZP’er onder de naam GeeVeeL. Het grootste deel van mijn tijd vul ik met de zorg voor onze kinderen, maar ik vind het heerlijk om tussendoor les te geven, onder andere in Babygebaren. Tijdens mijn eerste zwangerschap wees een vriendin mij op het bestaan van Babygebaren. Hoewel we in onze opleidingen van alles hadden geleerd over taalverwerving, hadden we, tot onze verbazing, nooit iets geleerd over het gebruik van gebarentaal bij baby’s en kinderen. Ik ben de opleiding tot docent gaan volgen, omdat ik het bizar vind dat babygebaren zo onbekend zijn. Zeker nu ik zelf met onze zoon heb mogen ervaren hoe ontzettend nuttig het is! Hij kon al vroeg duidelijk maken wat hij wilde, waardoor hij zelden gefrustreerd raakte. Opa en oma zagen het effect en zijn vervolgens ook gebaren gaan leren zodat zij ook met hun kleinkind konden communiceren. Op het moment van schrijven ben ik nog zwanger van onze tweede en zodra hij oud genoeg is, gaan we thuis weer volop aan het gebaren. Hoe mooi is het dat hij straks ook al vroeg kan communiceren: dit keer niet alleen met ons, maar óók met zijn grote broer!

Wat mij betreft zou iedere ouder op zijn minst moeten weten dat babygebaren bestaan en dat het echt een meerwaarde heeft. Ik spreek dan ook met enige regelmaat bij gratis bijeenkomsten, zoals bijvoorbeeld mamacafés, over babygebaren, maar uiteraard geef ik ook regelmatig workshops en/of cursussen. 

Actief in regio: 
Zuid-Holland