Begrijp je kleintje

Tijdens dit webinar onthul ik waarom het zo belangrijk is om je te verdiepen in de taal van je newborn of wat oudere baby. 

Voor (aanstaande) ouders van een newborn:
– wat jouw kleintje het allermeeste nodig heeft na de geboorte;
– wat jouw newborn baby jou wil vertellen als hij of zij huilt;
– hoe je de huiltjes van je newborn kunt herkennen en onderscheiden;

Voor ouders van een baby/dreumes
– hoe je jouw oudere baby/dreumes kunt begrijpen nog voordat hij of zij kan praten (ja, dat kan echt!);
– wat babygebaren zijn en waarom ze zo handig (en leuk!) zijn;
– hoe jij als ouder/verzorger kunt helpen bij de ontwikkeling van een goede taalbasis van je kleintje! 

Ook professionals die met kinderen werken (gastouders, pedagogisch medewerkers in de kinderopvang, kraamverzorgenden), zijn van harte welkom! 

Liefs, Saskia | MiniTolk

Signalen van je kindje beter begrijpen

Hoe jong je kleintje ook is, je baby geeft al heel veel signalen om jou dingen duidelijk te maken. Het is soms best lastig om deze signalen te lezen. Dankzij het webinar kun je de huiltjes en bijbehorende signalen ontdekken en herkennen en daarop reageren. Door babygebaren kun je met je baby of dreumes communiceren, als praten nog niet lukt!

babygebaren MiniTolk

Hechting


Wanneer je de geluiden van je baby leert kennen, begrijp je sneller en beter wat je baby nodig heeft. Het huilen hoeft dus niet langer te duren dan nodig. Het scheelt veel stress voor jou en je baby als je snel kunt herkennen wat de behoefte is en daarnaar kunt handelen. Een boost voor je zelfvertrouwen en goed voor de hechting tussen jou en je kleintje!

Minder frustratie

Naast dat babygebaren gewoon heel leuk zijn, geeft het je kind taal in handen als hij of zij nog te jong is om te praten. Minder frustratie, beter begrip en goed voor de taalontwikkeling van je kindje.