Geplaatst op Geef een reactie

Voordelen van bellenblazen met je kind

Voordelen van bellenblazen met je kind

bellen blazen met je kind
Wie had dat gedacht? Bellenblazen met je kleintje is niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor de taalontwikkeling. Daarnaast is het een hele leuke activiteit om gebaren mee aan te leren, bijvoorbeeld het gebaar voor MEER.
De bellen die ontstaan zijn echt een visuele vorm van het concept MEER, een concept dat voor kinderen vaak nog lastig te begrijpen is. Bellenblazen staat kindjes toe om zelf actief mee te doen in het proces. Hoe leuk is dat! Kinderen kunnen ernaar kijken, ze vangen en zelf bellen blazen.
 
De voordelen:
  • Stimuleert oogcontact
  • Stimuleert hand-oogcoordinatie
  • Stimuleert fijne motoriek
  • Stimuleert kinderen om een verzoek te doen: STOP, MEER, NOG EEN KEER, SNELLER. Ook de gebaren KLAAR, WAAR, BOVEN, WEG, LUCHT, VLIEGEN/ZWEVEN, GROOT en KLEIN, KAPOT zijn gebaren die bij deze activiteit goed passen.
  • Pruttelen en bellen blazen stimuleert de ontwikkeling van de spieren rond de mond die nodig zijn om te leren spreken. Pruttelen zorgt ervoor dat het kind voelt hoe het de spieren in de mond kan gebruiken. Door het geluid wat het kind ermee maakt, wordt het kind zich bewust van het effect dat het kan hebben op zijn omgeving.
Bellenblaas ze!
 
P.s. Let wel op je kleding met bellenblazen. Door de glycerine krijg je vaak de vlekken er niet meer uit. Pas als je de kleding hebt gewassen, komen deze vlekken tevoorschijn. Spoel de kleding waar bellenblaas in is gekomen grondig uit met koud water, voordat je het in de was doet. Zo spoel je de glycerine eruit en ontstaan er geen vlekken tijdens het wassen!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *